СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Mediapool.bg
Мова:2 (Bulgarian / български)
Заголовок:

Какво постигнаха преговорите за Украйна

Резюме:Какво постигнаха преговорите за Украйна Преговорите тази седмица с участието на Русия, САЩ, НАТО и ОССЕ във връзка с Украйна не постигнаха много. Разминаването между това, което САЩ и техните съюзници бяха готови да обсъждат, и това, което искаше Русия, остана също толкова голямо в края на седмицата, колкото беше в началото. Но поне беше изпробвана възможността за намиране на допирни точки и беше даден шанс на дипломацията, пише британският в. "Гардиън" в анализ по темата. Преговорите доведоха до повече яснота за това какво иска Русия. Сега е видно, че Москва не използва струпването на войски и исканията си във връзка с НАТО като блъф за постигане на ползи по други въпроси. Вече почти няма съмнение, че руският президент Владимир Путин се стреми към промяна в европейската сигурност, включваща значително намаляване на присъствието на НАТО до границите на Русия, коментира изданието. По въпроса дали е вероятно да има още преговори вестникът отбелязва, че руските представители не са показали да е налице особено желание в Москва за продължаване на обсъжданията. Поляците са намекнали за водене на засилен диалог в ОССЕ във връзка със сигурността, но руснаците са казали, че искат бързо решение, а не продължителен процес. Украйна е предложила среща на върха за уреждане на кризата, този път с украинско участие, но досега Русия не е отговорила. Сега дипломатите се връщат в своите страни за обсъждане на следващите стъпки, а погледите на всички ще бъдат насочени към Русия и придвижването на нейни войски и техника в региона около Украйна, посочва "Гардиън". Според вестника възможността за избухване на война се е увеличила след преговорите. Вероятността Путин да използва натиска върху Украйна като начин за постигане на нещо друго винаги е била малка, а сега почти напълно е изчезнала. След преговорите тази седмица е станало ясно, че руският президент е готов да стигне до ръба на война. Въпросът е дали ще премине по-нататък, отбелязва изданието. Интелектуалците не спират да осъждат Запада за неговото империалистическо наследство. Но в момента империализмът настъпва от Изтока. Русия и Китай са решени да погълнат Украйна и Тайван в най-новата версия на своите исторически империи, пише в коментарна статия в. "Уолстрийт джърнъл". Технологиите усилват битката за имперската география. Евентуална война между великите сили става напълно въобразима, тъй като в една епоха на хиперзвукови ракети, автоматизирани оръжейни системи и информационна война отслабва ударението върху термоядрените бомби. Русия и Китай показват, че борбата за империя рядко е имала толкова обтягащи нервите залози, коментира изданието, като изтъква, че САЩ трябва да устоят срещу техните имперски амбиции в Украйна, Тайван и на други места.
Посилання:https://www.mediapool.bg/kakvo-postignaha-pregovorite-za-ukraina-news331095.html
google translate:  переклад
Дата публікації:14.01.2022 11:30:43
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):Свят
Додано:14.01.2022 12:18:33
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014